Poruke iz Sky aplikacije razotkrile šverc 600 kilograma skanka iz CG u BiH

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu „Staza“ protiv 14 osoba koje tužilaštvo tereti za šverc najmanje 600 kilograma skanka iz Crne Gore i Srbije u BiH. Optužnicu je podiglo Tužilaštvo BiH iz koga je ranije saopšteno da su u okviru ove istrage korišćeni podaci dobijeni iz Sky aplikacije, prenosi RTCG.

Optuženi su Trebinjci Dragan Pejović, zvani Bosanac (38), Milijan Mijović, zvani Gluvi (38), Anđelko Milošević, zvani Ciri, Kirofa, Medo i Glavonja (48), Aleksa Mališ (25), Mišo Miljanić, zvani Platina (37), Miloš Kovačević (34), Dušan Mićanović (31), Nemanja Prnjat, zvani Neno (32), Milan Mićanović, zvani Limun (39), zatim Goran Novčić, zvani Kiklop (53), iz Gacka, te granični policajac Vladan Kovačević (34), Milan Rašević, zvani Mića (27) i Dražen Salamadija (27) te Bojan Ćalasan (37) iz Dubrovnika.

Optužnicom su im na terete stavljena krivična djela organizovanog kriminala i neovlašćenog prometa opojnih droga, prenosi „Oslobođenje“. 

„Optuženi u ovom predmetu uglavnom su djelovali na području Trebinja, Foče, Istočnog Sarajeva i Gradiške. Bili su povezani sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u susjednim zemljama i ugrožavaju sigurnost u regionu“, saopštilo je ranije Tužilaštvo BiH.

Prvoosumnjičeni u ovom predmetu Dragan Pejović, zvani Bosanac, nedavno je iz Srbije izručen pravosuđu BiH, te je upućen predlog za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice.

Akciju „Staza“ paroveli su u februaru prošle godine pripadnici MUP-a RS-a, kada je uhapšeno 13 osumnjičenih i zaplijenjeno 400 kilograma marihuane. Tokom ove akcije hapšeno je 19 osoba, a tokom istrage utvrđeno je da su osumnjičeni mjesto, vrijeme i način prodaje droge dogovarali putem aplikacija Sky i Anom.

Izvor: RTCG

Foto: MUP RS

NIKŠIĆ PROGNOZA