Ponovo odgođeno suđenje optuženima za bombaški napad na kuću Spasojevića

Suđenje optuženima za bombaški napad na kuću Predraga Spasojevića  još nije počelo u danilovgradskom Osnovnom sudu.

Navodno, spisi predmeta još nisu vraćeni tom sudu iz tužilaštva, koje je odlučivalo o zahtjevu donedavnog načelnika Istražnog zatvora, koji je tražio izuzeće tužiteljke.

Spasojević je Vijestima kazao da je obaviješten da je predmet još u tužilaštvu.

”A nije istekao rok žalbe na njihova rješenja o odbijanju naših zahtjeva”, kazao je on.

Za bombaške napade na Spasojevićevu kuću optuženi su Podgoričani Filip Popović (22) i Željko Lakušić  (35).

Njih dvojica uhapšena su 8. decembra prošle godine, po nalogu osnovne tužiteljke Maje Knežević.

Spasojević i njegov pravni zastupnik, advokat Mladen Tomović, ranije su tražili njeno izuzeće, obrazlažući da optužnim predlogom nijesu obuhvaćena oba napada, da tužiteljka nijednom nije izašla na lice mjesta da rukovodi uviđajem, a imali su i brojne primjedbe na njeno postupanje.

Donedavni načelnik Istražnog zatvora dva dana zaredom bio je na meti bombaša.

Prva ručna bomba bačena u njegovo dvorište nije eksplodirala, pa su se napadači vratili i sjutra veče i oko 20.20 časova bacili još jednu kašikaru ka njegovoj kući. Bomba je zakačila krošnju obližnjeg drveta, što joj je skrenulo putanju – eksplodirala je sa spoljnje strane ograde.

Bomba bačena 30. novembra pronađena je tek 4. decembra u dvorištu, tik uz ogradu, vidio je Spasojević koji je i alarmirao policiju.

Četiri dana kasnije, po nalogu Knežević uhapšena su dvojica navodnih pripadnika podgoričkog ogranka kavačkog kriminalnog klana.

Prema informacijama iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), nalog za bacanje bombe dobili su od jednog pritvorenog člana tog klana.

Spasojević i menadžment UIKS-a ranije su saopštili da su bombaški napadi i prijetnje odmazda zbog zavođenja reda u toj instituciji i konstantnog oduzimanja ilegalnih predmeta improvizovanih bodeža, mobilnih telefona…

Spasojević je sredinom decembra 2022. privremeno udaljen sa funkcije zbog medijskih istupa za koje kako tvrde iz Uprave nije tražio ni dobio saglasnost otkrivanja podataka tokom gostovanja.

Pokretanje disciplinskog postupka uslijedilo je 15 dana nakon što je Spasojević dva puta bio na meti bombaških napada, ali i sedmicu nakon što je javno saopštio da će spremiti ćeliju za predsjednika države Mila Đukanovića.

izvor,foto:Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA