Policija upozorila građane na lažne mejlove sa potpisom Radovića

Uprava policije upozorila je da na imejl adrese većeg broja građana stižu mejlovi netačnog i lažnog sadržaja, u čijem je potpisu Aleksandar Radović, v.d. direktora Uprave policije.

„Izvršenom analizom od strane službenika Sektora za borbu protiv kriminala, utvrđeno je da je riječ o takozvanom spam email-u, koji je poslat uz korišćenje Google email servisa (Gmail) u čijem prilogu se nalazi i PDF fajl, sa navodnim obavještenjem kako se protiv primaoca vodi sudski postupak u vezi sa izvršenim krivičnim djelima. U daljem tekstu se od primaoca zahtijeva da u predviđenom roku odgovori na email, u suprotnom mu prijeti postupak pred nadležnim sudom i da će navodi o krivičnim djelima biti proslijeđeni pravosudnim organima“, saopštila je policija.

policija lažni mejl
foto: Uprava policije

Napominju da se ne radi o zvaničnoj imejl adresi Uprave policije, pa samim tim ni o dopisu v.d. direktora te institucije.

„Uprava policije apeluje na građane i primaoce ovih email-ova da ne odgovaraju na iste, ne otvaraju priloge, posebno ne u PDF formatu, koji potencijalno mogu biti malicioznog sadržaja, te preporučujemo da se nakon prijema navedeni email obriše i zabrani prijem sa iste adrese“, dodaje se.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja i identifikaciji NN lica koja su upućivala pomenute imejlove, kazali su iz policije.

Foto: UP

NIKŠIĆ PROGNOZA