Policija uhapsila osumnjičenog za napad na Erakovića

Crnogorska policija uhapsila je Ž.L. (57) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu poslanika Demokratske partije socijalista Jevta Erakovića, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, Ž.L. je danas, u Podgorici, na jednoj benzinskoj stanici, verbalno, a potom i fizički napao poslanika Erakovića.

„Naime, odmah nakon prijave događaja policijski službenici izašli su na lice mjesta, obavili razgovor sa oštećenim licem i sa događajem upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio izuzimanje video zapisa sa video nadzora pomenute benzinske stanice, prikupljanje obavještenja od svjedoka događaja, te da se, nakon identifikacije izvršioca i od njega prikupe obavještenja“, navode u saopštenju.

Policija je, kako se dodaje u saopštenju, intenzivnim radom identifikovala Ž.L. (57), te je po nalogu tužioca on uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

„Službenici Uprave policije sprovode i ubuduće će sprovoditi mjere i radnje iz svoje nadležnosti bez izuzetka u cilju zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore i ostvarivanja njihovih Ustavom garantovanih prava“, zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, Eraković je prijavio policiji da je danas napadnut, te da mu je poručeno da će umrijeti.

„Napadnut sam danas verbalno, potom je nasilnik pokušao i fizički. Zato što sam Crnogorac i jer sam u DPS, poručeno mi je da ću umrijeti. Slučaj je prijavljen. Po mojoj prijavi za prijetnju smrću iz decembra 2022. nadležni nijesu prstom mrdnuli. Neka nova Crna Gora, nećemo se navikavati“, napisao je Eraković na Tviteru.

Vuković i Nikolić traže efikasnu reakciju nadležnih

Potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković na Tviteru je napisao da u slučaju napada na Erakovića očekuje efikasnu reakciju nadležnih organa.

“Nažalost, u atmosferi koju godinama kreira jedan broj političkih aktera i medijskih kuća s ciljem kriminalizacije DPS-a i relativizacije građanskih/političkih prava svih koji pripadaju našoj partiji, ovakve stvari nijesu iznenađenje”, naveo je Vuković.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je da zahtijevaju hitan i efikasan odgovor države na nasilje.

“Trend radikalizacije društva i uporna političko-medijska kampanja demonizacije DPS-a, stvorili su ambijent u kojem su verbalni i fizički napadi na neistomišljenike redovna pojava”, zaključio je Nikolić.

Brojni poslanici i funkcioneri DPS-a na Tviteru su osudili napad na Erakovića.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents