Policija u Budvi uhapsila tri međunarodno tražene osobe

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Budva, u saradnji sa službenicima Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju, uhapsili su juče slobode tri međunarodno tražene osobe.

“Naime, sprovodeći planske aktivnosti na pronalasku međunarodno traženih lica, a na osnovu operativnih saznanja, policijski službenici su na području opštine Budva pronašli i uhapsili M.T. (40) iz Bosne i Hercegovine, za kojim je raspisana potjernica NCB Interpol-a Sarajevo zbog krivičnih djela teške tjelesne povrede i teške krađe”, saopštila je policija

Uhapšeni su i A.U. (39) i A.M. (52), državljani Ruske Federacije, za kojima su raspisane međunarodne potjernice NCB Interpol-a Moskva zbog krivičnog djela mito – davanje mita u izuzetno velikim razmjerama koje je izvršila organizovana grupa od člana člana.

“Nakon dobijanja informacija od strane NCB Interpol-a Podgorica u vezi sa traženim licima, službenici Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Budva su u vrlo kratkom vremenskom periodu, preduzimajući opsežne provjere i aktivnosti na više lokacija u Budvi, utvrdili gdje se nalaze tražena lica i iste lišili slobode na osnovu međunarodnih potjernica”, navodi policija.

Oni će biti privedeni sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost.

Foto: Dnevno

NIKŠIĆ PROGNOZA