Policija provjerava da li neko od članova klana iz Tuzi ima veze sa obijanjem depoa

Nakon što je podgorička policija identifikovala  jednu od dvije ženske osobe koje se navodno dovode u vezu sa osobama osumnjičenim u slučaju „Tunel“, istraga je odmakla korak dalje.

Kako je ranije rečeno Portalu „Dan“, identifikovana je Podgoričanka K. B. Naime, istraga utvđuje da li je ona zloupotrebila položaj jedne ženske osobe koja radi u Višem sudu.

Pored toga, insprektori provjeravaju i sumnju da li veze sa ovim krivičnim djelom ima neko od pripadnika klana iz Tuzi. Do te sumnje su došli nakon što je ustanovljeno da je K. B. u intimnoj vezi sa licem koje je u evidenciji policije označeno kao visokopozicionirani član pomenute kriminalne grupe.

Ove radnje za sada ne dovode se direktno u vezu ni sa jednim klanom, već se provjerava osnov sumnje da li  je neki pojedinac iz kriminalne grupe povezan sa ovim slučajem.

Ta bezbjednosno interesantna osoba, sa kojom je K. B. u intimnom odnosu, nalazi se u istražnom zatvoru zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela vezana za drogu.

Za sada, protiv ovih lica nema krivične prijave i istraga je i dalje u toku. Policija provjerava svaku sumnju i operativna saznanja. Tek treba da se utvrdi dokle je njen kontakt išao i da li je eventualno došlo do osnova sumnje da je izvršeno neko krivično djelo.

Podsjećamo, za kopanje tunela i probijanje zida depoa Višeg suda osumnjičeni su za sad Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice.

Foto:

NIKŠIĆ PROGNOZA