Podnesene krivične prijave protiv dvije osobe zbog krivičnih djela iz privrednog kriminala

Službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Nikšić podnijeli su krivične prijave protiv dvije osobe zbog počinjenih privrednih delikata, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore (UP).

Policija je, kako se navodi, protiv A.Đ. (41) podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara u produženom trajanju.

„On je, kako se sumnja, tokom februara i marta 2022. godine, podnio zahtjeve za naknadu štete, na osnovu lažne medicinske dokumentacije, te na taj način doveo u zabludu osiguravajuća društva Lovćen Osiguranje AD i UNIQA, i protivpravno za sebe pribavio imovinsku korist, dok je to isto pokušao da učini i kod SAVA Osiguranja AD, a koje osiguravajuće društvo je ovaj odštetni zahtjev odbilo kao neosnovan“, kazali su iz UP.

Kako je saopšteno, krivična prijava je podnijeta i protiv V.P. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena upotreba tuđe firme.

„Sumnja se da je V.P., tokom 2021. i 2022. godine, bavio prodajom peleta na teritoriji Crne Gore, a bez posjedovanja registrovane firme za obavljanje navedene djelatnosti, a kojom prilikom je u određenom periodu zloupotrijebio žig i naziv druge kompanije, uredno registrovane za proizvodnju i prodaju peleta“, piše u saopštenju UP.

Foto: Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA