Podignuta optužnica, na spisku Milo Božović, Radoje Zvicer, Ljubo Milović…

Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv 21 osobe zbog više krivičnih djela među kojima su i uhapšeni predsjednik Opštine Budva Milo Božović, vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, Petar Lazović, odbjegli policajac Ljubo Milović

Portparol SDT-a i državni tužilac Vukas Radonjić kazao je da je optužnica podigunuta protiv Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., G.S., D.M., F.Z., I.N., T.A., M.N., D.K., M.B., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije.

Takođe, optužnica je podignuta protiv Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M., za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – oko 4 tona i 300 kilograma kokaina, protiv Lj.M., I.S., M.O., B.J. i M.N., za krivična djela pranje novca – oko sedam miliona eura.

Optužnica je podignuta i protiv M.M., A.K. i Lj.M., za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D.K., za krivična djela odavanje tajnih podataka i protiv D.K., za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike.

“U optužnici je predloženo da se okrivljenima M.O., M.P., V.B., T.A., D.K., M.B. i I.M., produži pritvor, a da se okrivljenima Lj.M., R.Z., M.N., I.S., A.K., I.N., N.B., B.J., M.M., D.M. i F.Z., koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu”, naveo je Radonjić.

foto:CDM

NIKŠIĆ PROGNOZA