Podgorica: Uhapšena D.D. iz Kosova, sa ćerkama osumnjičena za trgovinu ljudima

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, su preduzetim mjerama i radnjama, otkrili slučaj trgovine ljudima i lišilislobode jednu osobu, dok su protiv dvije maloljetne osobe podnijeli krivične prijave”, saopštili su iz Uprave policije.

Kako navode, uhapšena je  D.D. (41) iz Kosova zbog sumnje da je izvršila krivično djelo trgovina ljudima na štetu ženske osobe stare 14 godina.

“Osim toga, protiv njenih maloljetnih ćerki, starih 16 i 17 godina, policija je državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su takođe izvršile navedeno krivčno djelo. One su, kako se sumnja, od početka juna do 22. jula, izvršile navedeno krivično djelo na način što su u kontinuitetu, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, koristile maloljetnu žensku osobu staru 14 godina u cilju prinudnog rada, prosjačenja i seksualne eksploatacije, a sve radi sticanja protivpravne imovinske koristi”, saopšteno je.

Nakon što je postupajući državni tužilac osumnjičenoj D.D. odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu, ona je prilikom dovođenja u službene prostorije policije pružala aktivan otpor, a kojom prilikom je izvršila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zbog čega je protiv nje, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Sudija za istragu je, nakon saslušanja, D.D. odredio pritvor u trajanju od 30 dana i ona je sprovedena u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.

foto:ilustracija/Depositphotos/ 91viperagp

NIKŠIĆ PROGNOZA