Počelo suđenje za torturu nad Boljevićem

Danas je u Osnovnom sudu u Podgorici počelo suđenje petorici policijskih inspektora optuženih za iznuđivanje iskaza  nasiljem od Marka Boljevića u istrazi „bombaških napada“, 25. maja 2020. godine.

 Advokat Marko Radović je zahtjevao i da se iz postupka izuzmu izjave svjedoka, posebno oštećenog Marka Boljevića i njegovog oca, Gorana, jer njihovom saslušanju nijesu prisustvovali okrivljeni policijski službenici. Sudija je odbila taj zahtjev.

– Svi okrivljeni su se izjasnili da se ne osjećaju krivima, ostajući pri svojim ranijim odbranama koje su dali u postupku pred nadležnim tužilaštvom. Tada su naveli da su od Marka Boljevića samo prikupljali obavještenja u svojstvu građanina, da je po svom nahođenju mogao piti vode, ići u toalet i jesti sendvič i da je u takvim situacijama uobičajeno i da građanin po svojoj volji u CB-u ostane i 12 sati. Dodali su da je Boljević tom prilikom sarađivao i da nad njim nijesu vršili bilo kakvu fizičku ili psihičku torturu. Dalje su tvrdili i da na njegovom tijelu nijesu uočili bilo kakve povrede koje bi na takve radnje upućivale. Okrivljeni su odlučili da koriste svoje pravo da ne odgovaraju na pitanja oštećenog i njegovog punomoćnika- navodi se u saopštenju HRA, pored ostalog.

Nastavak suđenja zakazan je za 4. maj u 12 časova. 

Izvor: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA