Pljevlja: Hapšenja i prijave zbog droge, prijetnji i nasilničkog ponašanja

Pljevaljska policija lišila slobode osumnjičenog zbog nasilničkog ponašanja, jednu osobu zbog ugrožavanja sigurnosti i osumnjičenog zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

„Naime, policija je u Pljevljima 9. januara obaviještena od strane Dž.K. iz toga grada, da su mu, dok se vozilom kretao Boračkom ulicom, zajedno sa E.N. i F.A., od strane grupe njemu nepoznatih lica, palicama nanijeta oštećenja na vozilu marke „Mercedes“, te da je tom prilikom oštećeno još jedno parkirano vozilo. Lica su se nakon toga udaljila u nepoznatom pravcu. Službenici OB Pljevlja prikupili su obavještenja od lica koje je prijavilo događaj, zatim E.N. i F.A. U međuvremenu, 10. januara oko 01.15 časova službenici interventne jedinice policije su u Ulici Mehmeda Zekerijaha Ćinare, u dvorištu jedne kuće, primjetili polomljeno staklo na vozilu marke „Vento““, navode iz policije.

Radeći na rasvjetljavanju ovih događaja u službene prostorije OB Pljevlja dovedena su četiri osobe od kojih su prikupljena obavještenja.

„Policija je došla do sumnje da su D.M., S.Đ., I.S. i jedno maloljetno lice staro 17 godina 9. januara u Boračkoj ulici, držeći kamenice i flaše u rukama, dok je D.M. držao sjekiru, uputili prema gore pomenuta tri lica, nakon čega je D.M. na vozilu marke „Mercedes“ nanio oštećenja udarajući ga sjekirom. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji se izjasnio da se u radnjama D.M., S.Đ., I.S. i jednog maloljetnog lica stiču elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje, te je naložio da D.M. liši slobode, te da se protiv ostala tri lica podnese krivična prijava u redovnom postupku. Nakon privoda tužiocu za lice D.M. određeno je zadržavanje do 72 sata“, navodi se u saopštenju.

Nakon ovog događaja, 10. januara oko 12.45 časova M.G. je prijavio da je u dvorište njegove porodične kuće koja se nalazi u Pljevljima, došao Dž.K. i upućivao riječi prijeteće sadržine u odnosu na njegovog sina, a pominjući gore opisani događaj.

„Tužilac koji je obaviješten o ovom događaju se izjasnio da se u radnjama Dž.K. stiču elementi krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, te su pripadnici pljevaljske policije locirali ovo lice i lišili ga slobode, a nakon privoda postupajućem tužiocu određeno mu je zadržavanje do 72 sata. Nadalje, sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti, a u odnosu na gore pomenuta lica, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su u blizini Ulice narodne revolucije u Pljevljima 11. januara oko 19.00 časova, na travnatoj površini pronašli pvc pakovanje sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana, nakon čega je utvrđeno da je to pakovanje odbacio F.A. Lišen je slobode i uz krivičnu prijavu priveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost“, rečeno je iz Uprave policije.

Osim toga, sprovodeći dalje aktivnosti, policija je došla i do sumnje da je F.A. 9. januara oko 20.20 časova, dok se nalazio u jednom ugostiteljskom objektu u Pljevljima, nakon kraćeg verbalnog sukoba fizički napao D.M. nanoseći mu tešku  povredu nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

„Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama F.A. stiču elementi krivičnog djela teška tjelesna povreda, te da se protiv njega podnese krivična prijava, budući da je lice već lišen slobode zbog prethodno počinjenog krivičnog djela u nadležnosti Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, te da se po povratku, privede postupajućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima“, saopšteno je iz policije.

Foto: Goran Malidžan/Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA