Plav: Krivične prijave protiv osam maloljetnika i dva punoljetnika zbog nasilničkog ponašanja

Policija u Plavu podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u toj opštini protiv osam maloljetnika i dvije punoljetne osobe, zbog sumnje da su počinili krivično djelo – nasilničko ponašanje.

Uprava policije je saopštila da je policija u Plavu, 4. januara u 17.20 sati, upoznata da je u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Plavu došlo do fizičkog sukoba između više osoba.

„Pripadnici plavske policije su izašli na lice mjesta gdje su utvrdili da je došlo do fizičkog sukoba između četiri maloljetna lica i F.Q. (23) iz Gusinja sa jedne, i četiri maloljetna lica i S.H. (54) iz Plava s druge strane, te su od njih prikupljena obavještenja na zapisnik“, navodi se u saopštenju.

Policija je, dodaju, došla do sumnje da su te osobe putem jedne društvene mreže dogovorile lokaciju gdje su se našli i prvo verbalno, a onda i fizički sukobili.

„Osim toga, u jednom trenutku je jedno maloljetno lice staro 14 godina upotrijebilo i sprej sa nadražujućim dejstvom u odnosu na četiri maloljetna lica iz Plava, s druge strane. Ova lica su usljed dejstva pomenutog spreja pali na tlo kada su im četiri maloljetnika iz Gusinja i F.Q. zadali udarce nogama i rukama. Nadalje, sukob se nastavio, kako je policija došla do sumnje, oko 17.00 časova, kada je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Plavu došlo do sukoba između F.Q. i dva maloljetika s jedne, i dva maloljetnika s druge strane. Tokom ovog sukoba licima koja su se sukobila je prišao i S.H. koji je zadao udarac F.Q. u predjelu glave koji je u tom trenutku metalnim predmetom zadavao udarac maloljetniku sa druge strane, u predjelu šake“, zaključuje policija.

Foto: Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA