Piperović: Tužiću Adžića, neka pred sudom iznese „saznanja“

Advokat Zoran Piperović reagovao je na izjavu ministra unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filipa Adžića koji je ranije večeras saopštio da je medijsko javljanje bivšeg visokog funkcionera policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost Zorana Lazovića „neka vrsta zaštite od ruke pravde“.

On se osvrnuo i na to što je Adžić kazao da je Lazović „sarađivao sa kasapima iz Srbije“.

„Da li neko zdravomisleći, poslije svega, može ovo da pročita, a da ostane neuznemiren faktom da ljudi koji ovako nešto izjavljuju, za nešto se pitaju. Ova tvrdnja je tipično gramatički besmislena, neznavena i nevaspitana, da joj zbilja treba ozbiljna sociološka analiza. On sada daje ekskluzivu da je Lazović sarađivao sa kasapima, zamislite izraz ‘sarađivao’. Da li je sarađivao u kasapljenju ili u nečemu drugome, ne znamo. Ali znam da ovo niko ne zna osim Adžića koji je ovo smislio noćas“, istakao je Piperović.

Prema njegovim riječima, Adžić je to smislio jer, kako dodaje, „niko iz druge garniture URE ne trpi da im se uvrijedi šef“.

„I to shvataju kao vrlo ozbiljan zadatak da na to reaguju. Jer su samo zahvaljujući šefu izašli iz profesionalne anonimnosti, a to je ono kada preko noći od maloga od palube postane kapetan broda. Ja ću da tužim Adžića. Samo iz jednog razloga. A to je da pred sud da i naznake tog saznanja, saznanja koje pokazuje ‘saradnju sa kasapima’, ili da plati Lazoviću pozamašan iznos nematerijalne štete. Nije valjda i neće biti da neće donijeti pred sud što još niko ne zna, a on zna. Uostalom, niko živi u Crnoj Gori ne zna da je Lazović htio da likvira Abazovića, osim samog Abazovića. Isto takvo je i ovo saznanje“, poručio je Piperović.

Izvor: Dnevno

Foto: PR Centar

NIKŠIĆ PROGNOZA