Osumnjičeni za ubistvo Šakovića još nije uhapšen

Već godinu dana istražni organi Crne Gore ne saopštavaju gdje se nalazi Beograđanin Luka Pilčević koga crnogorsko tužilaštvo tereti da je učesnik u ubistvu Milića Minje Šakovića prošle godine u Budvi.

Iako je za njim raspisana međunarodna potjernica, potraga za sada nije dala rezultate. 

Šaković je bio evidentiran kao visokopozicionirani član jedne organizovane kriminalne grupe, a inspektori su tokom istrage prikupili veći broj obavještenja od građana te sproveli vještačenja.

Osumnjičeni  Luka Piličević i Duško Tanasković koji se tereti za pomaganje prilikom izvršenja ubistva od ranije su poznati policiji.

Šaković je ubijen 17. juna 2022. godine, dok je sjedio u kafiću u centru Budve.

Tanasković je osumnjičen za ubistvo Gorana Vlaovića u Hrvatskoj na Pagu u avgustu 2022. godine.

Crnogorski istražitelji saslušali su nedavno u Hrvatskoj Duška Tanaskovića, i on se tom prilikom branio ćutanjem.

Više tužilaštvo je 20. jula zvanično optužilo Tanaskovića i Beograđanina Luku Pilčevića za ubistvo Šakovića.

„Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu koji je formiran protiv okrivljenog L.P. zbog krivičnog djela teško ubistvo i okrivljenog D.T., zbog krivičnog djela teško ubistvo putem pomaganja, na štetu M.Š., dana 20.07.2023. godine podiglo je optužnicu protiv navedenih lica, zbog gore navedenih krivičnih djela, a nakon sprovedene istrage i obavljenog saslušanja okrivljenog D.T. pred nadležnim pravosudnim organima Republike Hrvatske, koji se tom prilikom branio ćutanjem. Takođe, odlukom nadležnog pravosudnog organa Republike Hrvatske odloženo je izručenje okrivljenog D.T. do završetka krivičnog postupka u Republici Hrvatskoj, koji se vodi protiv lica D.T.“, odgovorili su Portalu RTCG iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. 

Kako smo već pisali, Hrvatskoj je prošle godine predat zahtjev crnogorskog Ministarstva pravde za izručenje Duška Tanaskovića, okrivljenog za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića. Zvanična molba hrvatskim vlastima upućena je 31. avgusta 2022.godine.

Foto: RTCG, arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA