Uhapšen Miloš Ostojić, osumnjičen za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje

Podgorička policija po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu uhapsila je Miloša Ostojića (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, saopšteno je iz Uprave policije.

Podsjetimo predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar Miloš Ostojić vrijeđao je na svom Fejsbuk profilu Bošnjake, a opštinski odbor Bošnjačke stranke Bar pozvao je policiju i tužilaštvo da hitno reaguju. Odbor direktora i menadžment “Luke Bar” ogradio se od tih objava pi najavio da će odmah biti iniciran postupak smjene Ostojića.

“Podgorička policija je juče, postupajući po saznanju da je na jednoj društvenoj mreži lice M.O. postavilo dvije objave, a koje su sadržale uvrede na vjerskoj osnovi, preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i od M.O. prikupila obavještenja na okolnosti navedenih objava”, saopštila je policija.

Kako navode, obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se Ostojić uhapsi slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents