Određeno zadržavanje osumnjičenima za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge

Organizatorima kriminalne grupe Baraninu Milanu Jankoviću i Toniju Junčaju iz Tuzi određeno je zadržavanje do 72 sata nakon što su saslušani u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

Zadržavanje je određeno i Baraninu Milanu Miloviću, a do kraja dana specijalni tužilac bi trebalo da sasluša još četvoricu osumnjičenih članova kriminalne organizacije, za koju se vjeruje da je tokom 2021. i 2022. uspjela da prošvercuje veće količine skanka od Albanije, preko Crne Gore i dalje ka BiH i zemljama EU – Hrvatskoj i Austriji.

Jankovićev branilac, advokat Bojan Korać kazao je da se njegov klijent branio ćutanjem.

„Stavljeno mu je na teret stvarabje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, kazao je Korać.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) uhapsili su jutros Barane Milana Jankovića, Milana Milovića, Tonija Junčaja i Alena Đolevića iz Tuzi i Podgoričane Filipa Krstonijevića i Spasoja Zlatičanina zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge od Albanije, preko Crne Gore i dalje ka Bosni i Hercegovini.

U akciji policije uhapšen je i Slađan Đinović iz Golubovaca.

Hapšenja su izvršena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Iz Uprave policije je zvanično saopšteno da su službenici SPO zajedno sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droga danas, po nalogu SDT, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, Odjeljenja bezbjednosti Bar i Posebne jedinice policije, uhapsili sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stavranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„U toku su pretresi na više lokacija u više gradova u Crnoj Gori. Slobode su lišeni: M.J. iz Bara, M.M. iz Bara, T.J. iz Tuzi, A.Đ. iz Tuzi, S.Đ. iz Golubovaca, S.Z. iz Podgorice i F.K. iz Podgorice“, piše u saopštenju Uprave policije.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA