Odloženo suđenje Zvicerovoj ekipi za ubistvo Šakovića

Odgođeno je juče suđenje grupi kojom je rukovodio Radoje Zvicer, a koja je podstrekavala na ubistvo Milića Šakovića.

U optužnici se navodi da je taj zločin spriječila policija u martu 2021. godine, nakon što je otkrila planove kriminalne organizacije i uhapsila neke od okrivljenih.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Radoja P. Zvicera iz Kotora, koji se nalazi u bjekstvu, Radoja M. Živkovića iz Nikšića, Igora BožovićaAleksandra D. PaunovićaAleksandra D. Ljumovića iz Podgorice, Dragana S. Kneževića iz Budve, Milana D. KneževićaStevana N. Kraljevića iz Podgorice i Budimira S. Rašovića iz Podgorice.

Navodi se da je Zvicer, od druge polovine 2020. godine do marta 2021. godine, zajedno sa organizatorom Igorom Božovićem, sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela teško ubistvo, na način što je, u cilju lišenja života oštećenog sada pokojnog Milića Šakovića iz bezobzirne osvete:

“Kako bi suprotstavljenu kriminalnu organizaciju oslabili i lišili života više lica – njihovih pripadnika radi prevlasti, u periodu od oktobra 2020. godine do marta 2021. godine, navodio i uticao na okrivljenog Milana Vujotića i druge za sada neidentifikovane članove kriminalne organizacije da oštećenog, sada pokojnog Milića Šakovića liše života. Okrivljeni Radoje Zvicer je u toku oktobra i novembra 2020. godine i januara 2021. godine, putem aplikacije za zaštićenu komunikaciju SKY Ecc, koristeći PIN, u više navrata članu kriminalne organizacije okrivljenom Milanu Vujotiću, koji je na zaštićenoj komunikaciji koristio, poslao pisane poruke da je neophodno lišiti života više pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, između kojih i oštećenog sad pok. Milić Šaković. Dok je organizator Igor Božović, koji je na zaštićenoj aplikaciji SKY Ecc koristio PIN, podstrekavao na izvršenje krivičnog djela teško ubistvo na štetu oštećenog Milića Šakovića, člana kriminalne organizacije, okrivljenog Dragana Kneževića. U januaru 2021. godine, poslao mu je više pisanih poruka, u kojima je navodio da su ubili glavne iz suprostavljenog kriminalnog klana, ali da ih ne smiju potcijeniti i da trebaju najjače udariti, te da se oštećeni Milić Šaković, nacrtao i da ga je šteta ispustiti”, stoji u tužilačkom aktu.

Objašnjava se da je Vujotić, nakon što je prihvatio Zvicerove naloge, izvijestio Božovića o preuzetim aktivnostima u cilju izvršenja ubistva Šakovića, obavještavajući ga da član kriminalne organizacije, koji je zadužen za izvršenje krivičnog djela teško ubistvo, vrši uvježbavanje upotrebe vatrenog oružja.

“Zatim je okrivljeni Milan Vujotić u više navrata obavještavao okrivljenog Radoja Zvicera o preduzetim radnjama od strane drugih pripadnika kriminalne organizacije, povodom lišenja života iz bezobzirne osvete oštećenog. Okrivljeni Radoje Zvicer, davajući mu naloge podstrekavao je na izvršenje krivičnog djela, pa mu je tako dana 06. 02. 2021 godine, u 10:22:53 časova, poslao poruku: ‘To je dobro ali treba sve to nositi i čauru, obavezno zatvoriti prozor posle’, pri čemu su okrivljeni Aleksandar Paunović i Stevan Kraljević, prihvatili da postupaju po uputstvima prenesenim od pripadnika kriminalne organizacije okrivljenog Milana Vujotića, da u cilju lišenja života oštećenog prate kretanje i prikupljaju informacije o njegovim životnim navikama”.

Dodaje se da su članovi kriminalne organizacije, okrivljeni Jovan Trkulja i Nikola Mirić, 9. marta 2021. godine iz iznajmljenog stana u naselju Zlatica, krenuli u izvršenje krivičnog djela tako što su sa kombi vozilom, u koji su smjestili motocikl marke “Honda” sa lažnim registarskim oznakama, došli do vozila marke “BMW” na kome su takođe bile prikačene lažne registarske oznake: “I u kome su se već nalazila sredstva za izazivanje požara i to više kanistera benzina, 13 pakovanja hepo kocki, sporogoreći štapin sa kesicom baruta na vrhu štapina kako bi nakon izvršenog krivičnog djela zapalili stan iz koga bi pucali u oštećenog, a kasnije i vozila koja su koristili, te na taj način uklonili sve tragove i dokaze o izvršenom krivičnom djelu, a sa kojim vozilom su trebali da dođu do stana odakle su trebali da líše života oštećenog Šaković Milića. U daljim radnjama spriječeni su od strane službenika Uprave policije koji su ih lišili slobode, čime je okrivljeni Radoje Zvicer, kao saizvršilac, izvršio krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja”, navodi se u optužnici.

Foto: Vijesti/Boris Pejović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents