Odloženo suđenje Kovačeviću

Suđenje bivšem direktoru Uprave za nekretnine Draganu Kovačeviću i njegovoj grupi za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra danas je u Višem sudu u Podgorici odloženo za 27. jun zbog opravdanog izostanka člana krivičnog vijeća.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva Kovačević i pripadnici njegove grupe se terete za zloupotrebu službenog položaja, iznudu, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Osim Dragana Kovačevića, u optužnici za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra, su i njegov sin Danko, Ana Lakićević-Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Danilo Jovanović, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija „Geo&Arh“.

Sumnja se da je Kovačević preko Sanje Popović angažovao njenog brata od strica Aleksandra Boljevića da za određeni novčani iznos prinudi drugog suvlasnika kuće u Bogišićima da mu proda svoj dio, za iznos koji je ispod realne vrijednosti.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Dragan Kovačević izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 1 u vezi stava .6 KZCG, a okrivljeni Ana Lakićević-Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Danilo Jovanović, Danko Kovačević, Sanja Popović I Aleksandar Boljević krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 2 u vezi stave 1 i 6 KZCG. Okrivljeno pravno lice “Geo & Arh” doo Podgorica krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 2 u vezi stava 1 i 6 KZCG u vezi sa članom 5 Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela.

Dodaje se da je okrivljena Ana Lakićević Grdinić pod tačkom a, b, c i e optužnice izvršila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, Dragan Kovačević pod tačkom a,b, c i e izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, zatim krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta i krivično djelo iznude putem podstrekavanja. Okrivljeni Danilo Jovanović izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kao i Veselin Tomašević, dok je optužnicom predstavljeno da je okrivljeni Krsto Pavićević izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave. Danko Kovačević krivično djelo utaja poreza i doprinosa, okrivljeni Dalibor Knežević izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok su okrivljeni Aleksandar Boljević i okrivljena Sanja Popović krivično djelo iznude u saizvršilaštvu.

Pravno lice “Geo & Arh Projekt” doo Podgorica izvršilo je krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim djelom faslifikovanje isprave.

izvor,foto:Vijesti

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Dai ima ijednog drps tajkuna( priv.biznisme n da nije krao )? A sta bi sa onih 200000hiljada evra što dadoše Veljku Bulajicu prije 4 -5 god. Da snima film o CG.i on pravac.NK.na.promociju dtpsa. A sada se obratio podrškom iz ZG. Zns li se.kada će snimanje.poceti? Da nije Veljko.Miljka Bulajica sin i unuk popov potrošio te pare za kakvu nekretninu..Dajte molim vas to provjerite

NIKŠIĆ PROGNOZA