Odloženo suđenje bageristi s Adžića krivine

Pretres protiv okrivljenog Miroslava Vukovića kome se na teret stavlja da je 5. septembra 2021. godine, tokom razbijanja barikade koju su postavili građani na Adžića krivini, oštetio više putničkih i teretnih vozila, upravljajući bagerom kompanije ”Car invest”, odložen je za 13. maj, objavio je portal RTV Cetinje.

Sudija Branislav Leković danas je konstatovao da policijski službenik Milan Bojić nije dostavio snimak događaja sa Adžića krivine na koji se poziva u svom iskazu pred sudom na Cetinju.

RTV Cetinje prenosi da sudija je ponovo naložio da Bojić dostavi snimak sa pomenutog događaja.

Na ranijem pretresu, policajac Milan Bojić kazao je pred sudom da je snimao većinu ovog događaja, ističući da posjeduje video snimak.

“Meni je uklanjanje vozila djelovalo “krvnički” u smislu da ista nijesu čuvana od štete, a mislim da su mogla da se uklone bez veće štete”, kazao je Bojić na pretresu koji je održan tokom januara.

Tužiteljka Sanja Radunović predložila je tokom tog pretresa, da se u nastavku sudskog postupka izvrši uvid u video snimak, dok se odbrana usprotivila provođenju ovog dokaza, jer iz samih navoda svjedoka, prema riječima advokata odbrane Dejana Komnenovića, proizilazi da je dokaz pribavljen povredom ljudskih prava.

Podsjetimo, okrivljeni bagerista Miroslav Vuković negirao je krivicu navodeći da je dobio usmeni nalog od Marka-Bata Carevića, vlasnika firme u kojoj je godinama zaposlen, da spremi mašinu, takozvanu utovarnu lopatu kojom bi se deblokirao put Budva-Cetinje. Ukupna šteta prema navodima iz optužnog predloga je 7.925,23 eura.

Foto: RTV Cetinje

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA