Odložena kontrola optužnice protiv Čađenovića

Kontrola optužnice protiv uhapšenog specijalnog tužioca Saše Čađenovića koja je bila zakazana za danas u Višem sudu, odložena je zbog hospitalizacije Čađenovićevog advokata. Ponovo je zakazana za 12. septembar, saznaje Portal RTCG.

Podsjetimo Čađenović, prema optužnici koju je protiv njega podiglo Specijalno državno tužilaštvo (SDT), prikrivao je izvršioce najtežih krivičnih djela i nije pokretao krivične postupke protiv njih, tako što je uklanjao krivične prijave protiv vođa i pripadnika kriminalnog kavačkog klana, Radoja Zvicera, Igora Božovića, Milana Vujotića, Radoja Živkovića, Aleksandra Paunovića i Aleksandra Ljumovića, piše, između ostalog u optužnici SDT-a, u koju je Libertas imao uvid.

To su, navodno, bile naredbe i uputstva organizatora kriminalne organizacije, koja su Čađenoviću prenošena preko drugih pripadnika, a koje je specijalni tužilac, sa drugim članovima kriminalne organizacije iz Uprave policije, „prihvatio da izvršava u cilju realizacije kriminalnog plana“.

Tužilac Čađenović je, piše u optužnici, postao član zloglasne kriminalne organizacije kavački klan u drugoj polovini 2020. godine. On je, tvrdi SDT, Zvicera, Vujotića, Živkovića i Dragana Kneževića, u spisima tužilačkih predmeta predstavljao kao nepoznata lica, iako je znao njihov identitet.

„Čađenović je iz spisa predmeta, koji su se vodili protiv pripadnika kriminalnog kavačkog klana, uklanjao izvještaje i prikrivao podatke dobijene od Europola, a koje je lično dobijao na USB memoriji. Tako dobijeni materijal selektovao je i na CD narezivao samo određene komunikacije, koje je potom, uz spise predmeta u kojima je dobio te podatke, dostavljao sudu”, piše u optužnici.

Izvor: RTCG

Foto: PR Centar

NIKŠIĆ PROGNOZA