Odgođeno ročište po tužbi Milene Petričević protiv Rada Miloševića

U Osnovnom sudu u Podgorici danas je odgođeno ročište po tužbi bivše vršiteljke dužnosti direktorke Uprave prihoda i carina, Milene Petričević, koju je podnijela protiv, takođe, nekadašnjeg čelnika te državne institucije Rada Miloševića.

Ročište, saopšteno je iz suda, nije održano jer je sudija, koja vodi predmet, odsutna do daljeg.

Petričević je, kazala je danas Libertasu, tužbu podnijela prije sedam mjeseci nakon što ju je, u junu prošle godine, Milošević, koji se nalazi u spuškom pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u švercu cigareta, optužio da je, tvrdio je tada, „krila da su u Slobodnoj zoni Luke Bar uskladištene cigarete američke kompanije “Lenira International”, koje su dan ranije zaplijenili“.

„Cigarete koje smo juče zaplijenili, morale su da budu oduzete ranije. Carini su prijavljene još u februaru. Mart je bio krajnji rok da se izmjeste. Međutim, prethodno rukovodstvo, na čelu sa Milenom Petričević, nije reagovalo. Sumnjamo da je razlog za to lične prirode, jer su pravni zastupnik vlasnika cigareta, Zoran Piperović, i Milena Petričević, navodno, u bračnoj zajednici”, rekao je Libertasu, u junu prošle godine, Rade Milošević, koji je tada bio na čelu Uprave prihoda i carina.

Istog dana je na tvrdnje Miloševića reagovala Petričević, najavivši tužbu.

„Poznato je da Milošević nije stručnjak ni za kakvu oblast. On je samo partijski vojnik. I svima je bilo poznato i prije nego što je Uprava za kadrove raspisala konkurs, da će na usko-stručnu poziciju u UPC doći, ne stručno lice, već partijski podoban čovjek. Tako je Rade postao neko u državi. Imaće priliku da po mojoj tužbi, koju ću predati ovih dana zbog povrede prava ličnosti, kaže pred sudijom sve što ima, a tiče se mog obavljanja posla“, kazala je tada Petričević Libertasu.

Izvor: Libertas pres, RTCG

Foto:  RTCG, arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA