Odgođena kontrola optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo Hodžića i Spahića

Kontrola optužnice protiv pripadnika kriminalne organizacije Radoja Zvicera, optuženih za ubistvo Damira Hodžića i Adisa Spahića, danas je u podgoričkom Višem sudu odložena za 22. decembar.

Predsjednik vanrasparvnog vijeća, sudija Boris Savić odložio je ročište jer sud od turskih vlasti gdje se nalaze okrivljeni Milan Vujotić i Radoje Živković nije dobio odgovor po zamolnici da se ova dvojica optuženih saslušaju putem video linka.

Prema tvrdnjama Specijalnog tužilaštva, Zvicer je krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića i Spahića jer je smatrao da su oni kao bliski saradnici prethodno ubijenog Alana Kožara znali gdje je ovaj skrivao novac i drogu.

„Radoje Zvicer je kao organizator, u vremenu između kraja jula i druge polovine avgusta 2020. godine, okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću, Draganu Kneževiću, Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku, naredio da se pronađu i u pogodnoj prilici otmu, a zatim na podmukao način, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda – netrpeljivosti i mržnje i radi uspostavljanja prevlasti, liše života pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, Mile Radulović i Damir Hodžić“, navodi se u optužnici.

Na optužnici pored Zvicera, Živkovića, Vujotića, Kneževića, Miljkovića i Belivuka nalaze se i Marko Miljković, Ratko Živković, Nebojša Janković, Stevan Kraljević, Slobodan Kašćelan, Nenad Kaluđerović, Darko Prelević, Davor Perović, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Vladimir Vučković, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čolaković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Borko i Bojan Bešović.

Foto: Dnevno

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA