O optužnici bivšeg tužioca Saše Čađenovića 27. juna

Ročište na kojem će se razmatrati optužnica koju je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo protiv bivšeg specijalnog tužioca Saše Čađenovića zakazano je za 27. jun, saopštila je za TVCG savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici Marija Raković.

Čađenovića sumnjiče da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Njemu se, kako su ranije kazali iz SDT-a, stavlja na teret da je od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije „Kavački klan“.

„Sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Čađenović imao zadatak da onemogućava da članovi kriminalne grupe budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih djela.

Iz SDT-a su rekli da se Čađenoviću stavlja na teret i da je u određenom krivičnom predmetu odredio sudskog tumača za engleski jezik da izvrši pisani prevod pojednih dokaza, za šta nije postojala potreba u postupku i tako joj pribavio imovinsku korist.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA