Noževi sve češće sijevaju u rukama maloljetnika

Maloljetnik iz Nikšića uhapšen je zbog sumnje da je nožem ranio sugrađanina starosti 24 godine. Na teret mu je stavljeno krivično djelo ubistvo u pokušaju, a dječak se sumnjiči da je ubo u leđa mladića koji je zbog zadobijenih povreda hospitalizovan.

Incident u Nikšiću je samo jedan u nizu slučajeva koji su učestali u poslednje vrijeme, a u kojima maloljetnici tokom svađe posežu za nožem. Samo u poslednjoj sedmici dogodila su se tri slučaja u kojima su maloljetnici hladnim oružjem nanijeli povrede drugom licu.

Povodom slučaja u Nikšiću iz policije su saopštili da je uhapšen stariji maloljetnik koji se sumnjiči za pokušaj ubistva.

– Sumnja se da je maloljetnik, upotrebom hladnog oružja – noža, nanio oštećenom ubodnu ranu u predjelu leđa usljed kojeg udarca je oštećeni zadobio tjelesne povrede i on je hospitalizovan u Opštoj bolnici Nikšić radi daljeg liječenja. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je događaju prethodila svađa koja se desila tokom noći ispred jedne diskoteke između više lica, a u kojoj je jedan od aktera događaja osumnjičeni stariji maloljetnik izvršilac ovog krivičnog djela – saopšteno je iz policije.

Pojasnili su da je tokom istrage utvrđeno da je ranjeni mladić sa šest osoba došao ispred kuće u kojoj stanuje osumnjičeni kako bi riješili nesuglasice od prethodnog događaja koji se desio tokom noći. Tada je došlo do rasprave između članova porodice osumnjičenog i lica koja su bila u društvu oštećenog, te je u jednom momentu maloljetnik nanio povrede oštećenom.

– Oštećeni je lice koje je tokom prethodnog mjeseca krivično procesuirano zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, budući da je nikšićka policija kod njega pronašla revolver „magnum“ i nož na rasklapanje i tom prilikom spriječila nastupanje teže posljedice između više lica. Radi se o licu koje je izvršilac krivičnih djela i prekršaja sa elementima nasilja, dodaju iz policije.

Pojašnjavaju i da su nikšićki policajci pravovremenom intervencijom, a postupajući po prijavi, spriječili dalju eskalaciju sukoba, povrijeđenog transportovali do bolnice radi ukazivanja medicinske pomoći, a osumnjičenog lišili slobode na licu mjesta. Tokom uviđaja su pronašli nož kojim je Nikšićanin ranjen. Osim osumnjičenog i oštećenog, u službene prostorije doveli su 12 lica koja su zatečena u kući osumnjičenog lica, a pripadaju objema sukobljenim stranama, radi prikupljanja obavještenja i utvrđivanja njihove odgovornosti.

Prije četiri dana na Cetinju je priveden N.M. (17) zbog sumnje da je tokom svađe nožem nanio povrede majci N.M. (61).

Prošle sedmice je dvanaestogodišnji I.R. iz bjelopoljskog sela Njegnjevo teško povrijeđen nakon svađe koja se dogodila na školskom terenu Osnovne škole „Pavle Žižić“ u tom selu. Sumnja se da mu je povredu nožem nanio takođe maloljetni D.D. koji je nakon toga priveden, a potom upućen na medicinsko posmatranje.

Formirana dva predmeta zbog sukoba u Nikšiću

Policajci u Nikšiću su, u saradnji sa tužilaštvom, postupali i povodom incidenta koji je prethodio ranjavanju od strane maloljetnika.

– U odnosu na prethodni događaj zbog čega je došlo do ovog incidenta, kao i u odnosu na ostale aktere događaja, formirana su dva predmeta pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, u odnosu na 17 lica, o čemu će se nakon ocjene spisa predmeta postupajući državni tužilac izjasniti o eventualnim postojanjima bića krivičnog djela ili prekršaja, saopšteno je iz policije.

Foto: Ilustracija Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA