Novović: Aleksandar Mrkić pisao poruke o davanju para Đukanoviću da bi se prikrio

Osumnjičeni za šverc cigareta u predmetu sa Veselinom Veljovićem, Aleksandar Mrkić, ispisivao je poruke kada je saznao da je policija došla do vozača kamiona u kojem se nalazilo oko hiljadu i sto paketa cigareta, rekao je danas glavni specijalni tužilac Vladimir Novović odgovarajući na pitanje poslanika Nove srpske demokratije (NSD) Jovana Vučurovića je li formiran predmet povodom SKY prepiske agenta Petra Lazovića i vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u kojoj se navodi da se dugogodišnjem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću navodno 30 godina daju pare na ruke.

“Ne pominji magacin 35 iz njega smo sve izvukli, ne pominji Milana Roćena, pardon 25 i da radimo 30 godina i dajemo pare Milu lično na ruke. Dakle nemoj kazati da Milu nosimo pare lično na svakih mjesec dana. 300 hiljada na ruke da nosi moj striko piše u poruci koju je Lazović uputio Zviceru”, citirao je Vučurović postavljajući pitanje GST na skupštinskom Odboru za odbranu i bezbjednost.

Novović je na to precizirao da se u optužnici koja je podignuta protiv Veselina Veljovića za to nalazi obrazloženje.

“U rješenju kojim je određen pritvor Veselinu Veljoviću, u optužnici koja je podignuta protiv njega, navodi se obrazloženje, između ostalog, ovog dijela. Dakle, zaključak SDT je da je te poruke, do nivoa osnovane sumnje, jer je tu podignuta optužnica, ispisivao okrivljeni Mrkić Aleksandar onog momenta kad je saznao da je policija došla do vozača kamiona u kojem su se nalazile oko hiljadu i sto paketa cigareta. I da to radi upravo da bi prikrio da je on učesnik toga posla – odnosno da su učesnici tog posla neka druga lica a ne on. Tih dana je, čini mi se, promijenio i niknejm koji je do tada koristio”, istakao je Novović, prenosi Pobjeda.

U optužnici koja je podignuta protiv Veselina Veljovića jedan poseban pasus je, kaže, posvećen obrazloženju tog dijela.

“Morate da shvatite da ja ne znam sve detalje iz svih predmeta, ali ovo znam. Pasus te optužnice je posvećen tome i dat odgovor na Vaše pitanje”, istakao je Novović.

Foto: Skupština Crne Gore/Jutjub

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents