Novosađanima novčane kazne zamijenjene zatvorskim

Sud za prekršaje u Budvi dvojici Novosađana novčane kazne od oko 400 eura, koje nijesu platili na vrijeme, zamijenio je zatvorskim u trajanju od 17, odnosno 16 dana. Jedan od njih po izdržavanju kazne biće protjeran sa teritorije Crne Gore, jer je nezakonito boravio u našoj državi.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola Novosađanin M.K. (39) kažnjen je sa 420 eura, a pošto taj novac nije uplatio kazna je zamijenjena zatvorom od 17 dana.

Presudu je donijela sutkinja Suda za prekršaje u Budvi Ivana Vukasović.

Kako je saopšteno iz tog suda M.K. osuđen je dana 13. maja na novčanu kaznu od 420 eura, jer je prethodne večeri upravljao vozilom sa 1,11 g/kg alkohola u organizmu.

Kako izrečenu novčanu kaznu nije uplatio odmah po izricanju, sutkinja Ivana Vukasović je zamijenila u kaznu zatvora u trajanju od 17 dana.

“Kako se radi o stranom državljaninu, isti je u roku odmah upućen na izdržavanje u UIKS Spuž. Okrivljenim je izrečena i zabrana upravljanja vozilima na teritoriji CG u trajanju od četiri mjeseca koja stupa na snagu po izdržanoj kazni zatvora”, saopšteno je iz suda.

Sud je takođe Novosađanina M.N. (39) kaznio novčano 400 eura, jer je utvrđeno da na teritoriji Crne Gore nezakonito boravi od januara 2020. godine, kao i da ne posjeduje važeću putnu ispravu.

“Kako kaznu nije platio odmah po izricanju, sutkinja Magdalena Mijić je zamijenila u kaznu zatvora u trajanju od 16 dana. Na izdržavanje kazne u UIKS Spuž je upućen odmah po uručenju rješenja.Nakon izdržane kazne, okrivljeni će biti protjeran sa teritorije Crne Gore, a ulazak mu je zabranjen u narednih godinu dana”, saopšteno je iz Suda za prekršaje u Budvi.

Foto: Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA