Nikšićka policija pronašla počinioce četiri teške krađe

Četiri osobe krivično će odgovarati zbog teških krađa koje su počinjene u Nikšiću. Nikšićka policija rasvijetila je krađu automobila, 5.000 eura iz kuće jednog građanina, krađu zlata i akumulatora sa građevinske mašine.

“Protiv D.K. (41) iz Nikšića podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo teška krađa na štetu jednog lica iz Nikšića, na način što je sredinom septembra tekuće godine, dok se nalazila u stanu vlasništvo oštećene osobe, iskoristila njenu nepažnju i iz spavaće sobe otuđila novac u iznosu od 5.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Krivična prijava podnijeta je i protiv V.B. (42) iz Nikšića zbog sumnje da je u toku noći između 23. i 24. avgusta, sa parking prostora u ulici Bistrička otuđio vozilo marke ,,VW Vento’’.

“Policijski službenici su pronašli predmetno vozilo i vratili vlasniku”, navodi se u saopštenju.

Za krivično djelo krađa odgovaraće D.R. (50) koja je iz jedne porodične kuće, početkom oktobra, otuđila više komada zlatnog nakita.

“Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su od osumnjičene oduzeli otuđeni zlatni nakit i vratili ga vlasniku”, navodi se u saopštenju.

Protiv R.G. (24) iz Nikšića nadležnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa.

“Sumnja se da je R.G. u toku noći izmešu 9. i 10. oktobra otuđio akumulatore sa građevinske mašine parkirane u krugu firme čiji je vlasnik oštećeni”, zaključuju iz policije.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA