Nikšić: Uhapšenim uličnim dilerima droge pritvor do 30 dana

Šestorici Nikšićana koji je nikšićka policija prije nekoliko dana uhapsila zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, tužilaštvo je odredilo pritvor do 30 dana, potvrđeno je Portalu RTNK.

Pritvor je određen Radovanu Vukčeviću (38), Ivanu Cicimilu (38), Davoru Perunoviću (39), Radovanu Nikoliću (44), Marku Čupiću (34) i Jovanu Đuroviću (26), dok je takođe uhapšeni Darko Begović (42) pušten da se brani sa slobode.

Službenici odjeljenja bezbjednosti Nikšić  sa pripadnicima Posebne jedinice policije 15. novembra u ranim jutarnjim satima na području Nikšića realizovali su opsežnu akciju kodnog naziva “Kvart III”.

Tokom akcije, saopštili su tada iz Uprave policije,  pronađeno je 680 grama marihuane, 6.500 eura, pribor za pakovanje droge…

Sagovornik Portala RTNK objašnjava da je u pitanju jedna od većih akcija suzbijanja ulične prodaje narkotika u Nikšiću, vodeći se činjenicom da su lica putem ulične distrbucije stavile u promet veću količinu narkotika i po tom osnovu obezbijeđeni su materijalni dokazi.

“Tokom ulične prodaje narkotika određena lica svakodnevno stavljaju u promet veću količinu droge, distribuiraju je i na taj način ugrožavaju ko zna koliko života, posebno mlađe populacije. Posmatrano sa aspekta društvene opasnosti ulična prodaja narkotika je mnogo opasnija po društvo i društvenu zajednicu, a kada analogno posmatramo krijumčarenje opasnost se stvara za zemlju krajne destinacije gdje će se vršiti distribucija, i to je takođe opasna kriminalna radnja. Distrubiteri zarađuju novac i nanose štetu kako zemlji kroz koju prolaze, tako i zemlji u koju ulaze. Ulični dileri su mnogo ozbiljnija priča, svakodnevno su prisutni, ugrožavaju ko zna koliko života u našem gradu, a posebno sa aspekta regrutacije i uništavanja novih života, pored onih registrovanih uživalaca, naglašava sagovornik Portala RTNK.

foto:RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA