Nikšić: Tri lica će krivično odgovarati zbog pet krivičnih djela

Nikšićka policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijela tri krivične prijave protiv tri osobe zbog pet krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

Krivična prijava je podnijeta protiv M.Ž. (39) zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“On je kako se sumnja, u svojstvo ovlašćenog brokera u investicionom društvu „NK Broker“ AD Nikšić, izvršio djela koja mu se stavljaju na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao tj. trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) za tri klijenta ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga, te je tako za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 5.939 eura”, piše u saopštenju.

Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv N.S. (31) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“On je djelo izvršio na način što je kao konobar, zaposlen u jednoj konobi, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojio pazare u ukupnom iznosu od 1.200 eura”, navode u saopštenju.

Osim toga, nikšićka policija je državnom tužiocu podnijela i krivičnu prijavu protiv K.M. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo šumska krađa.

“On je, kako se sumnja, tokom septembra, na lokaciji Raškovo brdo izvršio bespravnu sječu drvne mase u količini od oko 11,24 m3, a koja je u vlasništvu K.B”, dodaje policija.

Foto: Milan Šapurić

NIKŠIĆ PROGNOZA