Nikšić: Pronađeno i oduzeto oružje i municija u ilegalnom posjedu

Službenici nikšićke policije su, u okviru kontinuiranih aktivnosti koje se sprovde na pronalasku vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, pretresom pronašli i oduzeli dva komada oružja i municiju u ilegalnom posjedu.

“Nikšićka policija je, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.M. (59) iz Nikšića, kojom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj marke „Crvena Zastava“ cal. 7,65mm, lovačku pušku marke „Crvena zastava“ i 47 komada municije različite vrste i kalibra”, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, koji je obaviješten o događaju, oduzeto oružje i municije biće upućeni na vještačenje u Forenzički centar Uprave policije, nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja.

“Osim toga, službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su, u okviru aktivnosti usmjerenih na suzbijanju i sprječavanju zloupotrebe opojnih droga, prethodnih dana, prekršajno procesuirali 15 osoba zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga”, kazali su iz policije.

Foto: Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA