Nikšić: Broker osumnjičen da je klijente oštetio za 20.000 eura

Intenzivnim aktivnostima nikšićke policije identifikovan je ovlašćeni broker u jednom investicionom društvu u Nikšiću M.Ž. (41) koji je, kako se sumnja, izvršio pet krivičnih djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu pet lica i tom prilikom za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.254 eura, saopštili su iz Uprave policije.

Sumnja se, dodaju iz policije, da je M.Ž. izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) pet klijenata ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga, te je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u pomenutom iznosu.

„U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala preduzeli su niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, te prikupili potrebna obavještenja od oštećenih lica i pribavili dokaze na osnovu kojih je i podnešena krivična prijava“, zaključili su u saopštenju.

Foto: Milan Šapurič

NIKŠIĆ PROGNOZA