Nemanji Koprivici ukinut pritvor uz garanciju od 606.000 eura

Nikšićanin Nemanja Koprivica juče je napustio Istražni zatvor u Spužu po pravosnažnosti rješenja Višeg suda kojim je prihvaćeno jemstvo od 606.000 eura kojim je rodbina ovog optuženog garantovala da neće pobjeći ukoliko se nađe na slobodi.

Koprivica se nalazio u pritvoru od sredine jula 2022. godine zbog optužbi da je pokušao teško ubistvo Željka Radulovića, Nikole Mandića i Andrije Božovića.

Iz suda je saopšteno da je Koprivica pušten uz jemstvo na slobodu uz mjere nadzora obaveznog javljanja policiji i zabrane napuštanja mjesta boravka.

Pobjedi je rečeno da je za slobodu Koprivice garantovala njegova rodbina u nekretninama za koje je procijenjeno da vrijede 606.000 eura.

Koprivica je, prema navodima optužnice, 13. jula 2022. godine, 11 minuta iza ponoći kod Crkve Svetog Vasilija izašao iz automobila i nakon svađalačkog obraćanja Raduloviću i fizičkog sukoba sa njim i dvojicom njegovih drugova ispalio tri metka.

Dva metka su pogodila Radulovića u predjelu kuka i lijeve noge, nanoseći mu teške tjelesne povrede. Nakon incidenta Koprivica je pobjegao, ali sedam dana kasnije ipak se predao policiji.

Radulović je u istrazi ispričao da se te noći vozio s Andrijom i Nikolom po gradu, a oko ponoći su otišli do manastira gdje su sjeli na jednu klupu i pozvali dvije drugarice. U jednom trenutku je pored njih prošlo tamno vozilo, a ubrzo je čuo kako mu neko dovikuje: ,,Raduloviću, odakle ti ovđe?“.

– Uslijedile su i psovke. Okrenuo sam se i vidio dva momka koji su već bili blizu. Jedan od njih me je udario u glavu. Zateturao sam se i na trenutak mi se pomutilo. Sljedeće što sam vidio je da se Andrija i Nikola čupaju sa tim momcima – ispričao je Radulović.

On je ustvrdio da je nakon udarca u glavu krenuo da se udaljava, ali je onda začuo pucnje.

Prvi metak ga je s leđa pogodio u lijevo koljeno, a sljedeći u donji dio leđa. Radulović je kazao i da je primio treći metak dok je bio na tlu, ali ovu njegovu tvrdnju opovrgao je nalaz medicinske struke. Andrija mu je prvi prišao i pokušao rukom da zaustavi krvarenje, a onda su ga drugovi prevezli do bolnice.

Radulović, Mandić i Božović su i u istrazi i pred sudom tvrdili da ne poznaju napadače, ali presretnuti telefonski razgovori obavljeni ubrzo nakon ranjavanja opovrgli su njihove iskaze.

Presretnuti telefonski razgovori optuženeg Koprivice sa članovima porodice potvrdili su sumnje tužilaštva da je on osoba koja je teško ranila Željka Radulovića.

Nemanja Koprivica je sin nekadašnjeg policijskog funkcionera Duška Koprivice, a Željko Radulović je sin Ranka Radulovića, kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je navodno jedan od organizatora višečlane kriminalne grupe, koja je sa pripadnicima škaljarskog i skadarskog kriminalnog klana planirala likvidaciju bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, više bivših funkcionera policije i članova kavačkog klana.

Foto:

NIKŠIĆ PROGNOZA