Lazoviću zadržavanje do 72 sata, Katnić u SDT-u

Bivšem policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću određeno je zadržavanje do 72 sata. On je oko 20 sati i 7 minuta izveden iz zgrade SPO-a i sproveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo (SDT). I nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nakon što je satima saslušavan u Specijalnom policijskom odjeljenju u Podgorici oko 21 sat i 50 minuta sproveden je u Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Prema riječima advokata Zorana Piperovića, Lazoviću se na teret između ostalog stavljaju i dva krivična djela zloupotreba službenog položaja. On, kako je kazao Piperović, nije odgovarao na pitanja tužioca.

„Ja sam očekivao da to bude nešto mnogo krupno i ozbiljno, dokazivo, ništa nema što niste već čuli. Napravljen je postupak koji po meni ne može da istrpi elementarni krivično pravni osnov“, kazao je advokat Zoran Piperović.

Od imovine, kako je kazao Piperović Lazoviću je zaplijenjeno oko 1.000 kg rakije, vino.

Dvojica nekadašnjih visokih funkcionera uhapšeni su jutros u zoru po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Lazovića i Katnića uhapsili su službenici SPO po nalogu SDT-a, koji ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Milivoje Kantić je prvi put za glavnog specijalnog tužioca izabran sredinom 2015. godine, a reizabran 2020. godine. Razriješen je 2022. godine. Tokom njegovog mandata, tadašnja opozicija i NVO sektor zamjerali su mu da štiti porodicu Đukanović i vrh DPS-a, kao i da nije sposoban da riješi ključne afere. Posebno su ga obilježile optužbe za montažu i namještanje dokaza u slučaju poznatom kao “državni udar”.

Foto: RTCG

Video: RTCG/Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA