Mojkovčanin oslobođen optužbe za silovanje

Presudom Višeg suda u Bijelom Polju Mojkovčanin D.D. oslobođen je optužbe da je izvršio krivično djelo silovanje, jer nije dokazano da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, saopšteno je iz tog suda.

Kako su dodali, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je blagovremeno izjavilo žalbu protiv te presude, navodeći da su počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka Zakonika o krivičnom postupku, zbog povrede Krivičnog zakonika i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Predložili su da drugostepeni sud ukine pobijanu presudu i predmet vrati prvostepenom sudu na ponovni postupak i odlučivanje.

Apelacioni sud, kao drugostepeni, odlučijući po žalbi tužilaštva, odbacio je žalbu i potvrdio prvostepenu, oslobađajuću presudu, navodeći da nijesu učinjene bitne povrede krivičnog postupka na koje se u žalbi ukazuje.

– Odlučujući po žalbi izjavljenoj na prvostepenu presudu Višeg suda, Apelacioni sud Crne Gore je donio presudu u kojoj je zaključeno da u postupku donošenja pobijane presude, kao ni u samoj presudi, nijesu počinjene bitne povrede krivičnog postupka na čije postojanje taj sud kao drugostepeni pazi po službenoj dužnosti. Ispitujući pobijanu presudu u granicama izjavljene žalbe, Apelacioni sud je utvrdio da u prvostepenoj presudi nijesu učinjene bitne povrede krivičnog postupka na koje se u žalbi Višeg državnog tužilaštva ukazuje, a koje se po navodima žalbe ogledaju u tome da pobijana presuda nema razloga o odlučnim činjenicama. Apelacioni sud Crne Gore takođe nalazi da razlozi prvostepene presude odgovaraju činjeničnom utvrđenju i zaključku do kojeg je Viši sud došao ocjenom svih provedenih dokaza i odbrane optuženog, te je stoga Viši sud o svim odlučnim činjenicama dao dovoljne, jasne i uvjerljive razloge koji su međusobno saglasni, i pravilno ocijenio da činjenice koje proizilaze iz tih dokaza nijesu dovoljne za donošenje zaključka da je optuženi izvršio krivično djelo za koje se optužuje, pa ga je pravilno oslobodio optužbe, jer nije dokazano da je izvršio krivično djelo za koje je optužen – navodi se u saopštenju.

Sumnjičen da je napastvovao sestru

Mladić iz okoline Mojkovca teretio se da je napastvovao rođenu maloljetnu sestru na katunu na Bjelasici.

On je na suđenju negirao optužbe. Suđenje je sve vrijeme bilo zatvoreno za javnost.

foto:Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA