Mladići optuženi da su izboli bivšeg policajca u Ulcinju

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv dvojice Barana zbog sumnje da su pokušali da ubiju bivšeg policijskog službenika Rajka Filipovića (43). Optužnicom su obuhvaćeni L.H. (18) i njegov maloljetni sugrađanin, za kojeg je Više državno tužilaštvo u Podgorici optužnim aktom sudu uputilo predlog za izricanje krivične sankcije, prenosi Dan.

Incident u kojem je Filipović povrijeđen dogodio se u avgustu prošle godine u Ulcinju, na Adi Bojani. Osumnjičeni su uhapšeni nedugo nakon incidenta. Lisice na ruke tada su stavljene i jednom državljaninu Srbije, koji nije obuhvaćen optužnim aktom.

Prema optužnici koju potpisuje tužilac Ana Radović, dvojica Barana su 15. avgusta 2023. godine, zajedno i dogovorno, sa umišljajem pokušali da liše života Filipovića. Maloljetnik se tereti da je prišao automobilu u koji je neposredno prije toga ušao bivši policajac, nakon čega je bez svađe potegao nož i kroz otvoren prozor Filipovića više puta ubo u predjelu grudi, ruke i stomaka. Tada im je, kako tvrdi tužilac, prišao i optuženi L.H. i policajca ubo nožem u predjelu pupka. Policajac je podigao nogu i ruku kako bi se odbranio, nakon čega je uspio da upali automobil i ode sa lica mjesta.

Filipović je u napadu zadobio više povreda, od kojih se neke kvalifikuju i kao opasne po život.

Prema nezvaničnim saznanjima, Filipović je, iako teško ranjen, uspio da dođe do Ulcinja, gdje je potražio ljekarsku pomoć. Zbog težine povreda, hitno je prevezen u Klinički centar Crne Gore, gdje je bio zadržan na liječenju.

Sa lica mjesta izuzeto je više dokaza koji su vještačeni i koji su ukazali na sumnju da su dvojica Barana ranili bivšeg službenika Odjeljenja bezbjednosti u Podgorici. Među dokazima koji su vještačeni našao se i jedan mobilni telefon.

Tužiteljka Radović predložila je da se na suđenju saslušaju dvojica okrivljenih i Filipović, kao i tri svjedoka i predstavnik Centra za socijalni rad iz Rožaja.

Iako se u optužnici navodi da ranjavanju nije prethodila svađa, iz policije su nakon hapšenja osumnjičenih saopštili da su L.H. i sedamnaestogodišnjak na parking prostoru jedne plaže na Adi Bojani prišli parkiranom vozilu u kojem se nalazio oštećeni, kome su nakon kraćeg verbalnog sukoba nožem nanijeli povrede u predjelu grudnog koša, abdomena i ekstremiteta.

Policija teretila i državljanina Srbije

Odmah nakon incidenta na Adi Bojani, iz policije je saopšteno da su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, rasvijetlili krivično djelo ubistvo u pokušaju i lišili slobode osumnjičene.

– Naime, 15. avgusta, oko 18.30, u blizini jednog ugostiteljskog objekta na Adi Bojani došlo je do upotrebe noža od strane tada nepoznatih lica prema oštećenom, koji je tom prilikom zadobio povrede. Intenzivnim aktivnostima koje su sprovedene u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, identifikacije počinilaca i, u konačnom, rasvjetljavanja krivičnog djela ubistvo u pokušaju, policijski službenici su došli do sumnje da su izvršioci H.L. (18) i maloljetno lice staro 17 godina, oba iz Bara, dok se trećem osumnjičenom – A.Č. (22) iz Republike Srbije na teret stavlja krivično djelo učestvovanje u tuči – saopšteno je iz UP nakon hapšenja osumnjičenih.

Foto: Ilustracija/elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents