Milovićeva izjava da će izvršiti dekontaminaciju Cetinja pod lupom VDT-a

Rukovoditeljka i portparolka višeg državnog tužioca Lepa Medenica saopštila je Pobjedi da je 26. aprila Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dostavilo Višem državnom tužilaštvu, na nadležnost, predmet formiran po prijavi više lica protiv člana Predsjedništva i predsjednika Pravnog savjeta Pokreta „Evropa sad“ Andreja Milovića zbog skandalozne izjave da će uskoro izvršiti dekontaminaciju Cetinja.

„Ovo tužilaštvo je u cilju utvrđivanja postojanja elemenata bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva, od Uprave policije OB Podgorica zatražilo prikupljanje potrebnih obavještenja od navedenog lica na okolnosti u vezi sa spornom izjavom datom u navedenom intervjuu, a sve u cilju provjera i utvrđivanja da li u navodima pomenutog lica ima elemenata krivičnog djela, a po potrebi će se preduzeti i druge neophodne radnje u cilju donošenja odluke u predmetu“, saopštila je Medenica Pobjedi.

Podsjetimo, visoki funkcioner Pokreta „Evropa sad“ Andrej Milović, 24. aprila kazao je da, kad je u pitanju inauguracija Jakova Milatovića, novoizabrani predsjednik Crne Gore trebalo bi da se inauguriše na Cetinju, jer je „Cetinje početak i kraj Crne Gore“ i najavio da će uskoro izvršiti „dekontaminaciju crnogorske prijestonice.“

„Moj lični stav je da je Cetinje početak i kraj Crne Gore. Cetinje je istorija Crne Gore. Crna Gora bez Cetinja ne postoji i Milatović treba da se inauguriše na Cetinju. Nema te grupe ljudi, ili veće ili manje, koja smije da utiče na istorijske procese, a to je da će Crna Gora, ona prava Crna Gora da se vrati na Cetinje. Uskoro ćemo izvršiti dekontaminaciju Cetinja koje je za vrijeme tridesetogodišnje vladavine DPS-a apsolutno kontaminirano, podjelama, mržnjom, razdorom“, kazao je Milović i najavio da će nakon dekontaminacije crnogorske prijestonice „ona prava Crna Gora da se vrati na Cetinje“.

Izvor: Pobjeda/Dnevno

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA