Milošu Ostojiću zadržavanje do 72 sata

Podgorička policija, po nalogu Višeg državnog tužilaštva, uhapsila je Miloša Ostojića (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, a nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Ostojić je danas saslušan u podgoričkom Višem tužilaštvu.

Rukovoditeljka tog tužilaštva Lepa Medenica, saopštila je za TVCG da je donijeto rješenje o zadržavanju Ostojića do 72 sata.

Podsjetimo, predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar Miloš Ostojić vrijeđao je na svom Fejsbuk profilu Bošnjake, a opštinski odbor Bošnjačke stranke Bar pozvao je policiju i tužilaštvo da hitno reaguju.

“Podgorička policija je juče, postupajući po saznanju da je na jednoj društvenoj mreži lice M.O. postavilo dvije objave, a koje su sadržale uvrede na vjerskoj osnovi, preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i od M.O. prikupila obavještenja na okolnosti navedenih objava”, saopštila je policija.

Kako navode, obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se Ostojić uhapsi slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Izvor: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents