Milanović: ODT će formirati predmet o saznanjima sekretarke SO Zeta

Tokom više zasijedanja odbora i sjednice Skupštine u Zeti sekretarka Skupštine opštine Marija Perović u obraćanju odbornicima govorila je da će se obratiti tužilaštvu i da bi imala šta da ispriča. Pominjala je i da će neko u zatvor, ali i da su „mnoge stvari zašle u kriminal“. Na skupštinskom odboru za statut i propise 23. oktobra kazala je da će o nekim stvarima govoriti pred drugim institucijama, te da „ovdje je mnogo drugih stvari koje su baš zašle u zonu krivične odgovornosti“, prenosi „Dan“.

Na odboru za izbor i imenovanje 26. oktobra obraćajući se odbornicima između ostalog kazala je „onda ću da insistiram da im kažem što znam od 15 stvari koje ste vi prekršili kao bivši predsjednik. O tome će tužilaštvo povesti računa“. Na sjednici SO Zeta 30. oktobra pred odbornicima, predsjednikom parlamenta Nebojšom Domazetovićem, predsjednikom Opštine Mihailom Asanovićem, ali i sekretarima i drugim službenicima Opštine kazala je „Da vidimo gdje će ovaj rat da vas odvede, mene ili vas u zatvor“. U više navrata Perović je najavljivala i da će protiv pojedinih odbornika podnijeti krivične prijave, piše „Dan“.

Ovim povodom, „Dan“ je kontaktirao Osnovno državno tužilaštvo.

– U vezi vašeg pitanja od dana 2. novembra obavještavam vas da Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici nije formiran predmet ovim povodom. Međutim, tragom vašeg pitanja isti će biti formiran i dat u rad postupajućem tužiocu – kazao je za „Dan“ Duško Milanović, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva.

Foto: DAN

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA