Marković: Vjerujem u Veljovićevu nevinost, hapšenje iznenadilo i mene

Komentarišući hapšenje bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, njegov prijatelj, bivši premijer i ministar pravde Duško Marković kazao je da vjeruje u njegovu nevinost, kao i da državni organi treba da rade svoj posao u skladu sa zakonom.

„Znam da je bio profesionalac, nažalost ova situacija je iznenadila i mene. Vjerujem da je nevin i da će tu nevinost dokazati u istražnom i sudskom postupku, ako do njega dođe“, rekao je Marković.

Kao bivši ministar pravde, istakao je da se doslovno drži principa presumpcije nevinosti.

„Ostavimo da nadležni sudski i tužilački organi stvari dovedu do kraja“, poručio je Marković.

Veljović, Mujo Nikočević i Nikola Mrkić uhapšeni su u ponedjeljak, a određeno im je zadržavanje do 30 dana.

Veljoviću se na teret stavlja da je osumnjičenom vođi kriminalne grupe, Aleksandru Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić saopštio je u ponedjeljak veče za TVCG da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta.

Advokat Nikola Martinović, koji zastupa Veljovića, kazao je ranije da se njegov branjenik ne tereti da je učestvovao u krijumčarenju, nego da je Mrkiću saopštio neke podatke koje je, navodno, „mogao da koristi u svojim poslovnim konekcijama“. Saopštio je i da je Veljović na saslušanju negirao krivicu.

Foto: CdM

NIKŠIĆ PROGNOZA