Marjan Vujačić osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora za ubistva Kalezića i Ilića

Marjan Vujačić osuđen je na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora za ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici, i dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja.

Presudu je danas izreklo vijeće sudije Amira Đokaja.

Sud je oslobodio od optužbe Vujačića za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Sud je Vujačića osudio na 15 godina zatvora za ubistva Kalezića i Ilića, i još po godinu za nedozvoljeno držanje oružja. Potom mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od 20 godina za sva krivična djela.

U martu 2022. godine, Vujačić je u odsustvu osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina za ubistva Kalezića i Ilića, te stvaranja kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja.

Apelacioni sud Crne Gore je prihvatio žalbe branioca po službenoj dužnosti i specijalnog državnog tužioca i prošle godine ukinuo presudu Marjanu Vujačiću.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Marjan S. Vujačić, iz Golubovaca kod Podgorice, u provoj polovini 2017. godine, u Podgorici, organizovao kriminalnu organizaciju, koja je djelovala na teritoriji Crne Gore i Srbije, a koju čine tri i više lica, čiji je cilj vršenje teških krivičnih djela, radi sticanja nezakonite dobiti i moći. U kojoj je svaki član imao unaprijed određeni zadatak i ulogu, djelovanje kriminalne organizacije palanirano je na duže vrijeme, u koju je lično i preko drugih vrbovao druga lica za pripadnike kriminalne organizacije, koji su prihvatili članstvo i pripadnici kriminalne organizacije.

U optužnici se navodi da je Vujačić za sebe odredio da planira izvršenje krivičnih djela u budućnosti, da određuje zadatke i uloge i daje naredbe i upustva pripadnicima za izvršenje krivičnih djela, da obezbjeđuje novac i materijalna sredstva za izvršenje krivičnih djela i da vrši krivična djela.

Foto: Facebook

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA