Lekić vozio sa preko promil alkohola u krvi, ali nije noćio u betonjerci

Izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja Milana Lekića zaustavila je sinoć saobraćajna policija u Pljevljima nakon čega je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao automobilom sa preko promil alkohola u krvi.

Lekića je saobraćajna policija zaustavila u Pljevljima, nešto poslije sat nakon ponoći, nakon čega su zbog sumnje da upravlja vozilom u alkoholisanom stanju, testirali ga i utvrdili da ima više promila od dozvoljene zakonske granice.

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, Lekić zbog toga nije proveden u OB Pljevlja niti zadržan do šest časova kako je to zakonski regulisano.

Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima u članu 296 stav 1 predviđa da je ovlašćeni policijski službenik, u skladu sa zakonom kojim se uređuju prekršaji, lišiti slobode vozača, mladog vozača, vozača početnika ili instruktora vožnje kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od 1 g/kg.

Tokom interne istrage u Upravi policije utvrdiće se zbog čega Lekić sinoć zbog vožnje u alkoholisanom stanju nije noćio u „betonjerci“ OB Pljevlja.

Foto: Opština Pljevlja

NIKŠIĆ PROGNOZA