Lekić: Ibrahimović se pred tužiteljkom branio ćutanjem

Dino Ibrahimović, osumnjičen da je jutros u centru Bara ubio Baranina Edmonda Mustafu, se na saslušanju u Višem državnom tužilastvu u Podgorici branio ćutanjem, saopštio je njegov advokat Damir Lekić.

Ibrahimovića je oko 19 sati u Višem državnom tužilastvu u Podgorici saslušala državna tužiteljka Irena Burić zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Osumnjičeni je na tom saslušanju nakon što je poučen o svojim pravima i obavezama, te nakon što mu je predočena sadržina krivične prijave, a nakon obavljenog povjerljivog razgovora, iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem. Nije želio da iznese odbranu, kao ni da odgovara na pitanja”, kazao je njegov advokat.

Osumnjičeni je sproveden uz enormno visoko policijsko obezbjeđenje u čijem sastavu su se nalazili maskirani ovlašćeni policijski službenici sa punom opremom i sa teškim vatrenim naoružanjem.

“Nakon što je završeno saslušanje osumnjičenog, državna tužiteljka je donijela rješenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 72 časa po četiri osnova za zadržavanje i to zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od uticanja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zato što je krivično djelo naročito teško zbog načina izvršenja i posljedice”, kazao je Lekić.

Nakon ovog državna tužiteljka je saslušala i dva svjedoka od kojih su se oba izjasnila da na bilo koji način zbog pozicije gdje su se nalazili kao i svih okolnosti koja su se dešavala tom prilikom nisu mogla da opaze lice i razaznaju identitet osobe koje je otvorila vatru.

Foto: Screenshot/RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA