Lazović se nije pojavio na ročištu, traže suđenje u drugom gradu

Dva suđenja lideru GP URA Dritanu Abazoviću po tužbi Zorana Lazovića odgođena su u Osnovnom sudu u Ulcinju jer se Lazović nije pojavio. Zakazano je i treće suđenje po tužbi kompanije Bemax, za koje se ne zna da li će biti odloženo.

Abazović objašnjava da Lazović nije došao na zakazano ročište, te da je njegov advokat tražio izuzeće Osnovnog suda u Ulcinju i da se sude u drugom gradu. 

“Pa evo, nekako se trudimo da izađemo iz procesa, ali nam to ne ide. Dakle, oni su tražili, kako sam shvatio, izuzeće Osnovnog suda u Ulcinju, pa da se sudimo u nekom drugom gradu. Razlog tome je ta prva presuda, koja je bila u moju korist što je jedino logično je bilo. Ja zaista ne znam šta oni očekuju,  mislile da će u nekom drugom gradu moći da dobiju spor”, kazao je Abazović.

Zoran PiperovićZoran Piperović, foto: RTCG

Kaže da je danas očekivao Lazovića, koji je trebalo da dođe iz Istražnog zatvora, ali on nije došao.

“Drugo lice, koje je takođe me tužilo, je već bilo u Istražnom zatvoru, on je izašao na slobodu, a treće lice, mislim da ga očekuje sličnu situaciju kao ova prethodna dva. Ja ne znam zašto oni ne povuku tužbeni zahtjev jer je on potpuno besmislen ”, kaže Abazović.

Ako Osnovni sud u Ulcinju prihvati da se izuzme, onda je spreman da Viši sud ili druga instanca odlučivazi u kojem će gradu da se sude.

“Ja sam lično spreman, ali mislim da stvarno na ovaj način opterećujemo i javnost, i sebe, i njih, i umjesto da izađemo iz procesa na način što će se doneti neka konačna odluka, sve se ovo odlaže u beskraj. Ja mislim da jedini razlog je taj što oni ne mogu da dođu fizički, ili im je teško da to objasne, taj njihov dolazak, i drugo što znaju da će na kraju morati da shvate da su oni bili u krivu . Mislim da to svaki građanin Crne Gore zna”, kaže Abazović.

Abazović i njegovi advookati stigli na suđenje

Ističe da je sve vrijeme govorio istinu.

“Tu sam, da se sudim i u drugim gradovima Crne Gore šta da radim. Ako misle da imam neku privilegiju, zato što se radi o mom rodnom gradu, ja mislim da je to potpuno besmisleno, ali ako se odluči  da idem u neko drugo mjesto, ja sam spreman”, kazao je Abazović.

Pred ulcinjskim sudom, podnijeto je šest tužbi koje je podgorički advokat Zoran Piperović podnio protiv Abazovića kao pravni zastupnik Zorana Lazovića, biznismena Ranka Ubovića, kompanije „Bemax“ i biznismena Aleksandra Mijajlovića.

foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA