Krivične protiv dva maloljetnika zbog nasilničkog ponašanja

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu protiv dva maloljetna lica koja se sumnjiče za nasilničko ponašanje u blizini Gimnazije Petar I Petrović Njegoš.

„Policija u Danilovgradu je kako ističu u saopštenju, obaviještena da je došlo do fizičkog sukoba nekoliko maloljetnih lica u Danilovgradu u blizini Gimnazije Petar I Petrović Njegoš.
Izašli su na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te su došli do sumnje da su dva maloljetnika stara 17 i 15 godina fizički i uz upotrebu podesnog sredstva, napali lice staro 18 godina, zadajući mu udarce, nanoseći mu lake tjelesne povrede“, navode u saopštenju.

Prema izjavama očevidaca, jedan od osumnjičenih maloljetnika je zadao oštećenom udarce rukohvatom pištolja, a koje tvrdnje će, u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, biti provjerene u toku daljih izviđajnih radnji.

„Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, po čijem je nalogu maloljetnik star 15 godina lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje, a protiv drugog osumnjičenog maloljetnika starog 17 godina, krivična prijava podnijeta je u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo. Takođe, po nalogu tužioca izvršeni su pretresi stanova koje koriste osumnjičeni maloljetnici u Podgorici i tom prilikom nije pronađeno ništa interesantno za službu“, navode u Upravi policije.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA