Krivične prijave protiv službenika UP i sedam ruskih državljana

Pripadnici barske policije su u saradnji sa državnim tužiocem Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, podnijeli krivične prijave protiv službenika Uprave policije zbog zloupotrebe službenog položaja i sedam državljana Ruske Federacije koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje isprave.

Naime, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Bar su došli do sumnje da je M.R. (56) iz Kotora, službenik Uprave policije, raspoređen na poslovima granične kontrole na Graničnom prelazu Sitnica, izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave na način što je, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, protivpravnim iskorištavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, na pasošima osam državljana Ruske Federacije, upotrijebio službeni pečat Graničnog prelaza Sitnica, iako pomenuti nisu ušli u Crnu Goru preko tog graničnog prelaza.

“Na taj način M.R. je neistinito predstavio pravnu činjenicu u pogledu ulaska ovih stranih državljana u Crnu Goru, a u cilju sticanja prava boravka istih u našoj državi. Takođe, za krivično djelo falsifikovanje putem pomaganja sumnjiči se A.G. (56), državljanin Ruske Federacije, koje je izvršio na način što je državljanima Ruske Federacije, za novčanu naknadu, vršio uslugu obezbjeđenja unosa u putne isprave ulaznog pečata službi sa graničnih prelaza Crne Gore.  Krivične prijave su po nalogu tužioca, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave, podnijete i protiv ruskih državljana E.D.S., A.D.V., M.K.V., Z.P.S., Lj.P.N., J.K.A. Osim toga, napomene radi, policija je u prethodnom periodu, u odnosu na ovaj predmet, podnijela krivične prijave i lišila slobode još dva lica, I.G. i V.S., koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje isprave.Po nalogu postupajućeg tužioca predmetne putne isprave su privremeno oduzete”, saopšteno je iz policije.

Foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA