Krivična prijava zbog nedozvoljene trgovine PVC stolarijom u Pljevljima

Policijski službenici Regionalnog Centra Bezbjednosti „Zapad“ u kontinuitetu preduzimaju mjere i radnje u cilju suzbijanja i otkrivanja krivičnih djela protiv privrednog poslovanja. S tim u vezi, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su podnijeli krivičnu prijavu protiv državljanina Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Naime, 18. juna policijski službenici granične policije su na putnom pravcu Đurđevića Tara – Pljevlja u mjestu Mijakovići zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo kojim je upravljao R.M. iz Pljevalja, a sa kojim se u vozilu nalazio M.O. (54) iz Foče.

Policijski službenici su pregledom tovarnog prostora utvrdili da se u vozilu nalazi PVC stolarija, dok su uvidom u dokumentaciju vezano za navedeni teret uočena određena neslaganja.

Nadalje, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su preduzimajući mjere i radnje u saradnji sa nadležnim državnim tužiocem koji je obaviješten o navedenom, a nakon sprovedenog ekonomsko – finansijskog vještačenja kojim je utvrđeno da je vrijednost robe veća od 3.000 eura, procesuirali lice M.O.

On nije posjedovao ovlašćenje za trgovinu u svrhu dalje prodaje u vrijednosti većoj od 3.000 eura, a nabavio je veću količinu PVC stolarije koju je trebalo da ugradi na teritoriji Pljevalja.

Takođe, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” sprovode aktivnosti usmjerene na kontrolu objekata izgrađenih bez uredno pribavljene dokumentacije.

Podsjećanja radi, službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su polovinom juna u saradnji sa urbanističko – građevinskom inspekcijom realizovali plansku aktivnost na kontroli izgrađenih poslovnih objekata na teritoriji Pljevalja, kojom prilikom su podnijeli dvije krivične prijave protiv M.J. i M.J. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Oni su, kako se sumnja, tokom 2022. godine protivno propisima o planiranju prostora i izgradnji objekata i bez prethodno podnijete prijave i dokumentacije za građenje izgradili objekte veće površine u mjestu Radosavac u Pljevljima.

Preduzimajući dalje mjere i radnje u vezi navedenog policijski službenici su Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu protiv M.J. i protiv pravnog lica d.o.o. „MS Komerc“ – društvo za proizvodnju i usluge sa sjedištem u Pljevljima čiji je vlasnik pomenuti M.J.

Foto: Ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA