Krivična prijava protiv tri osobe zbog zloupotrebe narkotika

Podgorička policija je juče u tri odvojene aktivnosti, koje su bile usmjerene na otkrivanje i suzbijanje ulične prodaje narkotika, uhapsila dvije osobe, a protiv jedne podnijela krivičnu prijavu.

Podgorička policije je juče oko 13 časova u ulici Radosava Burića kontrolisala Z.M. (54), kod kojeg je pronađeno osam komada tableta sa liste opijata, dok su kod N.V. (40) pronađene dvije.

“Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je Z.M. dvije tablete sa liste opojata poklonio N.V., nakon čega je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se Z.M. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga”, kazali su iz Uprave policije

Nakon toga, oko 15 časova u Ulici kralja Nikole kontrolisan je D.Š. (47), kod koga su pronađene ukupno 22 tablete sa liste opijata.

“Sumnja se da je D.Š. imao namjeru da ih stavi u uličnu prodaju na području Podgorice. On je uhapšen po nalogu postupajućeg tužioca zbog sumnje da je izvršio krično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju.

Tokom trajanja koncerta koji je organizovan u ulici Njegoševoj policija je sinoć izvršila obilazak Njegoševog parka gdje su zatečene dvije osobe u konzumaciji džointa, M.Š. (29) i A.S.O. (22) državljanka Turske.

“Sumnja se da je M.Š. omogućio A.S.O. uživanje opojne droge marihuana, te će protiv njega, po nalogu postupajućeg tužioca biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga”, navodi policija.

NIKŠIĆ PROGNOZA