Krivična prijava protiv direktora Luke Bar

Postupajući tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici dao je nalog Upravi policije za podnošenje krivične prijave protiv izvršnog direktora Luke Bar Ilije Pješčića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, potvrdio je za „Dan“ rukovodilac tog ODT-a Duško Milanović.

Pješčić je u srijedu ujutru, u jednom lokalu u Podgorici, verbalno napao generalnog direktora Direktorata za željeznicu u Ministarstvu kapitalnih investicija Momčila Jelića i prijetio mu, o čemu je „Dan“ pisao.

– Sjeli smo na sprat, u galeriju lokala, i nakon nekih pet do deset minuta našem stolu je prišao Pješčić i obratio mi se riječima: „Nećemo se pozdravljati, ono što se tiče Luke Bar i suda, za to me zabolje k…., ali privatno da ti kažem da ću te lomiti, gaziti, i to natenane, lagano. Zapamtićeš me, baviću se tobom, kao što sam angažovao ANB i policiju da se bave tobom, gnjido jedna“. Zatim se okrenuo prema Lukaču i kazao mu: „Što sjediš sa ovom gnjidom? Gaziću ga“. Lukač ga je tada upozorio na ponašanje i rekao mu da nas ostavi na miru i udalji se od našeg stola. Pješčić se udaljio, a dok je odlazio uputio je niz uvreda – izjavio je Jelić u Upravi policije.

Pomoćnik ministra za željeznicu precizirao je u izjavi za „Dan“ da mu je Pješčić rekao da će mu lomiti kost po kost, navodeći da bi se vjerovatno potukli da nije bilo Lukača.

Nakon što se Pješčić udaljio od njihovog stola, Jelić je pozvao dežurnu službu policije, koja je ubrzo došla. Kako tvrdi, Pješčić je pobjegao kada je vidio policiju. Istakao je da je sa Pješčićem za stolom sjedjelo dvoje policajaca u civilu, koje je policija legitimisala po dolasku.

– Problem sa Pješčićem postoji od prije dvije godine, a u vezi je sa izborom izvršnog direktora Luke Bar – naveo je Jelić u izjavi datoj u Upravi policije.

Jelić je zajedno sa Pješčićem prije dvije godine konkurisao za poziciju izvršnog direktora Luke Bar, kada je odbor direktora izabrao Pješčića. Nakon toga je Jelić podnio tužbu tražeći da se poništi konkurs za izbor izvršnog direktora.

Iz uprave Luke Bar „Danu“ su kazali da će odluku o daljim potezima u vezi sa Pješčićem donijeti nakon što nadležni organi utvrde sve okolnosti. Iz Ministarstva kapitalnih investicija nijesu odgovarali na pitanja „Dana“ u vezi sa ovim slučajem.

Foto: lukabar.me

NIKŠIĆ PROGNOZA