Kontrola optužnice protiv Ljekočevića, Kuča, Stefanovića i Šutaja 24. maja

Kontrola optužnice protiv Dalibora i Davida Ljekočevića, Damira Kuča, Stefana Stefanovića i Turkjana Šutaja zbog ulične prodaje heroina na teritoriji glavnog grada zakazana je za 24. maj u podgoričkom Višem sudu.

Oni su uhapšeni 8. februara u akciji kodnog naziva „Lovka“.

Policajac Dalibor Ljekočević je nakon hapšenja prilikom davanja odbrane pred višim tužiocem negirao učešće u prodaji droge dok su se Damir Kuč i Stefan Stefanović branili ćutanjem.

Kako su ranije saopštili iz policije, osumnjičeni se terete da su počinili tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje opojnih droga u promet.

U odnosu na ovaj predmet u prethodnom periodu je podnijeta krivična prijava i protiv N. T.

Pretresom stanova i vozila koje su koristili osumnjičeni, policija je pronašla i oduzela ukupno 230 grama heroina, oko 120 grama marihuane, 23.345 eura, četiri vozila, 105 komada municije i dvije vage za precizno mjerenje.

Kako su pojasnili iz policije, sumnja se da pronađeni novac potiče od ulične prodaje narkotika.

Ljekočević je poznat javnosti nakon što je u junu prošle godine protiv njega podnijet optužni prijedlog da je od Benjamina Mugoše torturom pokušao da iznudi priznanje da je učestvovao u bombaškom napadu na lokal ,,Grand“ i kuću policijskog funkcionera Duška Golubovića.

Međutim, Osnovno državno tužilaštvo nije pronašlo dokaze koji upućuju da su policajci, među kojima je i Ljekočević, torturom iznudili priznanje za bombaške napade od Jovana Grujičića kojeg su 26. maja 2020. godine nezakonito doveli u podgoričku policiju iz Specijalne bolnice u Kotoru.

Izvor: Pobjeda

NIKŠIĆ PROGNOZA