Kaluđerovića sumnjiče da je dio grupe osumnjičene za dvostruko ubistvo u Spužu

Za Cetinjaninom Nenadom Kaluđerovićem pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) tragaju zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je učestvovala u dvostrukom ubistvu u Spužu, u oktobru 2020. godine.

U Stanjevića Rupi tada su ubijeni pripadnik škaljarskog klana Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao krivični dosije.

U akciji, u kojoj pripadnici SPO-a i Protivterorističke jedinice (PTJ) tragaju za Kaluđerovićem, jutros su uhapšena braća B. G i D. G, zatim D. P. i M. N.

„Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode B.G., D.G.,D.P. i M.N., i podnijće krivičnu prijavu protiv njih i još protiv S.K., koji je u pritvoru u drugom predmetu, i D.P. i N.K., koji su u bjekstvu, zbog osnova sumnje da su B.G.,D.G.,D.P.,S.K.,D.P. i N.K. učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u saizvršilaštvu, a M.N. stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a povodom lišenja života oštećenih A.S. i D.H., u Spužu, u oktobru 2020.godine“, kazao je „Vijestima“ specijalni tužilac/portparol Vukas Radonjić.

Za tu likvidaciju najprije su osumnjičeni Beograđani Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković.

Policija je potom, sredinom avgusta 2022. godine, dopunila krivičnu prijavu i konstatovala da su taj zločin organizovali i u njemu učestvovali vođe i visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Milan Vujotić, Radoje Žuti Živković, Dragan Knežević i Stefan Kraljević.

Radonjić je ranije danas kazao da se po nalogu SDT-a, a u saradnji sa Europolom, sprovode aktivnosti u dvije odvojene akcije.

Kaluđerović je godinama punio novinske stupce rezervisane za crnu hroniku.

Odlukom Apelacionog suda on je 2013. godine pravosnažno oslobođen optužbi da je ubio Željka Jovanovića, ispred kafe-bara “Ambasador” 13. avgusta 2006. na Cetinju.

U oktobru 2021. godine uhapšen je zbog optužbi da je u danima kada su na Cetinju organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru počinio krivično djelo terorizam. Oslobođen je i tih optužbi.

Saslušavan je kraljem ljeta 2022. godine, nakon što je likvidiran Vuk Borilović, koji je u ubilačkom pohodu usmrtio 10 sugrađana, među kojima i dvoje djece. Tužilaštvo je ispitivalo da li je Borilovića pogodio hitac iz Kaluđerovićevog pištolja, a na kraju je utvrđeno da su tog Cetinjanina usmrtili hici iz policijskog pištolja.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA